• RAPORT ANUAL 2020

  Te numeri printre membrii Declic? Tot ceea ce găsești în acest Raport a putut fi realizat pentru că oameni ca tine s-au implicat.

 • VICTORII

  Felicitări pentru că faci parte dintr-o comunitate de 881.174 membri cu nenumărate victorii. Citește ce am reușit împreună în 2020.

  Legea adopțiilor a fost votată

  Am convins deputații să nu mai amâne adoptarea legii așteptate de peste 54.000 de copii fără familie. Legea adopțiilor era de mai bine de doi ani blocată în Parlament. Prin implicarea comunității noastre, proiectul de lege a primit un nou avânt și în mai puțin de trei săptămâni a ajuns la vot.

  • 26.000 dintre noi am semnat petiția;
  • 1.237 de semnatari le-am scris parlamentarilor și le-am cerut urgentarea parcursului legislativ;

  Tot lemnul e lemn

  Am determinat completarea definiției materialului lemnos în Codul Silvic. A durat mai bine de un an și nu am fi reușit fără implicarea a zeci de mii de membri Declic ce iubesc pădurea. Acum, mafia lemnului nu mai poate să toace pădurea furată pentru a-i pierde urma.

  • Peste 420 de membri Declic am donat pentru cheltuielile de campanie (investigații jurnalistice, promovare în social media, studii juridice) și 23.273 am semnat petiția;
  • 3.370 de membri Declic am scris parlamentarilor și le-am cerut legi pentru păduri, nu pentru hoții de lemne.

  Localizarea apelului 112

  După tragedia de la Caracal, am cerut autorităților localizarea exactă a apelului 112. Am militat pentru urgentarea modernizării apelului de urgență și în aprilie sistemul AML (Advanced Mobile Location) a devenit funcțional.

  • 16.000 am semnat petiția, iar cu sprijinul membrilor Declic am făcut un flashmob în fața MAI;
  • peste 1.000 dintre noi le-am scris parlamentarilor care l-au audiat pe Marcel Vela, ministrul candidat la MAI, iar întrebarea noastră despre modernizarea sistemului 112 a fost adresată;
    

  Am blocat proiectul minier Certej

  Am obținut în instanță anularea planului de urbanism al minei cu cianuri de la Certej. Judecătorii au oprit astfel avansarea proiectului minier, pe termen nedeterminat.

   

  • A fost nevoie de patru ani și nenumărate faze ale procesului pentru a câștiga: primă instanță, apel, rejudecare primă instanță, apel, contestație în anulare și revizuire;
  • Peste 3.000 de membri Declic au contribuit în timp cu echivalentul a 12 995 euro pentru a plăti expertiza juridică.

  Am convins Guvernul să retrimită dosarul Roșia Montană la UNESCO

  Împreună am obținut o victorie istorică pentru Roșia Montană. Am convins Guvernul Orban să reia procedura de includere a sitului cultural în lista patrimoniului mondial UNESCO.

  • 15.602 membri Declic i-am scris premierului și 1.624 dintre noi am contribuit la mesajul publicat pe cel mai mare panou electronic din București;
  • Am trimis o scrisoare președintelui Iohannis și am publicat-o în Libertatea.

  Legea educației sexuale a fost retrimisă în Parlament

  Am cerut ca educația sexuală să fie inclusă în programa școlară. Deputații ne-au ignorat, dar l-am convins pe președinte să nu promulge legea. Pe 4 noiembrie, Klaus Iohannis a trimis
  proiectul la reexaminare.

  • 3.035 dintre noi le-am scris deputaților;
  • 3.375 dintre noi i-am scris președintelui;
 • Este sfârșitul unui an greu. Prima dată mi s-a părut exagerat când am auzit pe cineva că ar vrea să și-l șteargă de tot din memorie. Apoi i-am auzit pe tot mai mulți zicând același lucru și cu timpul am început să-i înțeleg și oarecum să fiu de acord cu ei.
   

  Peste 13.000 de familii au pierdut pe cineva drag în acest an, din cauza coronavirusului. Locul de muncă și l-au pierdut jumătate de milion de români până în prima lună de vară. Iar în ceea ce privește micile afaceri care au dat faliment, nici nu am găsit cifre.
   

  Pentru noi, echipa Declic, a fost o provocare să nu ne putem întâlni față în față și să nu putem anunța proteste ori de câte ori autoritățile au gafat (și fie vorba între noi, au făcut-o din plin). Vrând-nevrând, unii dintre noi am ajuns să ne împărțim între ședințele zilnice pe zoom și grădința online.

   

  Oricât de multe ar fi exemplele de neajunsuri cauzate de pandemie, parcă totuși nu aș șterge amintirea acestui an. Aș uita gesturi de solidaritate care m-au înduioșat până la lacrimi, unele dintre ele înfăptuite chiar de comunitatea Declic. Aș mai uita tot ce am învățat în acest an, lucrând alături de tineri pentru o mai bună mobilizare la alegerile locale sau în campania privind urgența climatică.
   

  Unii dintre politicieni și-ar dori și ei să uităm. De 10 august, de tabletele elevilor, de pensiile speciale, de pădurile care dispar fără urmă, de emisiile de carbon, depolitizarea instituțiilor, de CCR și de parchetele ajunse pisoiaș timid, din buldog feroce. Alții și-ar fi dorit să ne “uităm” în altă parte, mai ales când vine vorba de interesele diferitelor industrii. Cei cu extracția aurului prin cianurare ar vrea să ne uităm către cei ce taie păduri, cei care ard gaz și cărbune aiurea ar vrea să ne uităm către digitalizarea României. Aș zice să stea toți fără griji, nu am uitat și nu uităm pe nimeni. Încet-încet ajungem la toată lumea.

   

  Încă un lucru pe care aș vrea să nu-l uităm este acela că puterea este la noi, cetățenii. Îți vei da seama de ce zic acest lucru, citind paginile următoare. Am trecut în acest raport tot ce am obținut în acest an, toate luptele în care am încercat să-i scoatem pe funcționari din amorțire sau să le punem bețe în roate când au pornit pe un drum greșit. Te invit să te uiți peste acest raport și să te gândești la cât de multe am realizat împreună anul acesta.

   

  În solidaritate,
  Tudor Brădățan,

  Director executiv Declic


  Mulțumim că susții cea mai mare comunitate de cetățeni activi din România!

 • Campaniile Declic în 2020: Alegeri

  Alegeri Locale
  Viza de flotant pentru tineri
  Mobilizarea tinerilor la vot pentru alegerile locale

   

  Alegeri Parlamentare
  Înscrierea diasporei pentru votul prin corespondență
  Promovarea mesajului tinerilor - Fără fosile în Parlament

  Ce progrese am obținut:

  În vară am aflat că peste 150.000 de tineri locuiesc în capitală fără buletin de București.​ Ne-am mobilizat ca să le explicăm cât de important e să-ți muți reședința în orașul unde locuiești. Am derulat campania și în online, dar și pe uriașul panou publicitar de pe magazinul Cocor, din centrul Capitalei.

   

  La alegerile locale am continuat. Am realizat un mix de clipuri audio, video și bannere care au ajuns la 600.000 de tineri. Le-am dat întâlnire peste tot, prin reclame pe Facebook, Google și Spotify.

   

  Am cheltuit 25.000 de euro pentru mobilizarea de la locale. Dar a și meritat. 1.8 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile locale.

   

  Tot în vară, am văzut că nici 2.000 dintre românii rezidenți în altă țară nu se înscriseseră ca să voteze prin corespondență la parlamentare. Așa că am rulat reclame de informare pe 2 continente și peste 39.000 de români au ajuns să se înregistreze.

   

  La parlamentare am promovat mesajul tinerilor pentru clasa politică. Mesajul ”Fără fosile în Parlament” a ajuns la peste 830.000 de tineri și politicieni. Printr-un scurt video, 9 tineri au cerut ca parlamentarii viitorului să nu mai susțină energia din combustibili fosili, ci doar pe cea regenerabilă.

 • Campaniile Declic în 2020: Bună guvernare

  Coronavirus
  O strategie transparentă pentru accesul la vaccinul anti-Covid
  Raportarea infecțiilor nosocomiale din spitale

   

  Justiție
  Repornirea luptei anticorupție
  Desființarea Secției Speciale
  Numirea procurorilor șefi cu aviz CSM

   

  Educație
  Echipamente pentru școala online

   

  Urgență climatică
  Excluderea combustibililor fosili din fondurile de redresare

   

  Cultură
  Ajutor de la stat pentru sprijinirea artiștilor

  Ce progrese am obținut:

  Guvernul a adoptat strategia națională pentru distribuirea vaccinului COVID-19. 10.000 de membri Declic au cerut ca personalul medical și bătrânii să fie primii imunizați.

   

  6.500 de membri Declic au convins Guvernul să ajute cu 100 de milioane de euro toți organizatorii de evenimente culturale, nu doar pe cei ai marilor festivaluri de muzică.

   

  Cu 19.830 de semnături am readus în dezbatere publică proiectul desființării Secției Speciale și am organizat flashmobul “Predoiu, nu ne mai duce cu preșul!” în fața ministerului.
   

  Aproape 25.000 dintre noi am cerut DNA să reia lupta împotriva marilor corupți. Șeful instituției s-a întâlnit cu noi pentru a ne spune că legile Justiției trebuie îndreptate.
   

  Peste 16.000 de membri Declic i-am cerut președintelui să numească procurori-șefi independenți, însă acesta a ignorat avizele CSM.
   

  Așteptăm ca Ministerul Sănătății să ne răspundă la petiția privind raportarea infecțiilor nosocomiale în spitale. Am strâns 18.000 de semnături și am făcut flashmobul ‘’Raportați, nu ascundeți infecțiile ucigașe din spitale!’’, în fața ministerului.
   

  25.400 de membri Declic i-am cerut Ministerului Educației să asigure tablete pentru toți elevii. Alături de CNE am dus catalogul cu 900.000 de absenți la minister, apoi am făcut un protest de 6 ore cu porci zburători. Dar școala online încă nu e accesibilă tuturor.

   

  Peste 600 de membri Declic i-am cerut într-o dezbatere online lui Dragoș Pîslaru să excludă combustibilii fosili din planul UE de redresare economică. Eurodeputatul continuă să sprijine însă finanțarea investițiilor în gaz.

 • Campaniile Declic în 2020: Natură pentru viitor

  Păduri
  Sistem de pază prin satelit a pădurilor
  Oprirea legii care permitea distrugerea parcurilor

   

  Râuri
  Oprirea legii care permite construirea hidrocentralelor în arii protejate

  Anularea ordinului prin care banii europeni se duc pe mutilarea râurilor
  Salvarea râului Jiul de Vest

   

  Aer
  Sistem național de monitorizare a calității aerului

  Ce progrese am obținut:

  După lansarea petiției semnate de 22.900 dintre noi, Ministerul Mediului a făcut un prim pas​: a lansat licitația pentru achiziționarea de hărți satelitare pentru monitorizarea tăierilor ilegale.


  2.400 dintre noi i-am scris președintelui pentru a-i cere să blocheze legea distrugerii parcurilor. Ne-a ascultat, legea care mutila spațiile verzi nu a fost promulgată.

   

  21.275 dintre noi ne-am mobilizat pentru a opri construirea de hidrocentrale în arii protejate, iar 3.522 le-am scris deputaților. Însă parlamentarii au ascultat de lobby-ul din industrie.

   

  Am mers în instanță pentru a opri îndiguirea râurilor cu fonduri europene. Ne-am bazat pe donațiile a 129 de membri Declic pentru a porni procesul.
   

  780 de membri Declic s-au implicat pentru salvarea Jiului de Vest și au trimis mailuri către instituțiile de mediu. Presiunea publică a funcționat, proiectul care viza distrugerea cursului de apă prin regularizare a fost retras.

  Mergem mai departe cu procesul împotriva avizelor care ar distruge râul Bâsca Mare.

   

  Zeci de membri Declic și-au pus măști de gaze și au ieșit să protesteze în fața Ministerului Mediului. Protestul și cele peste 21.000 de semnături au contat: în decembrie au fost instalate primele 3 stații moderne de monitorizare a calității aerului, care transmit date în timp real către Comisia Europeană.
   

  La începutul anului, 4.573 de membri Declic au participat la consultarea publică pe energie și schimbări climatice! I-am cerut ministerului să prioritizeze energiile regenerabile pentru a asigura tranziția de la combustibilii fosili.

 • Campaniile Declic în 2020: Societate solidară

  Coronavirus Solidaritate în pandemie
  Ajutorarea persoanelor afectate de pandemie, în special vârstnici
  Achiziționarea de echipamente medicale pentru spitale

   

  Pregătire pentru Covid
  Dotarea spitalelor pentru cazuri grave
  Creșterea numărului de teste covid

   

  Solidaritate economică
  Plafonarea pensiilor speciale

   

  Copii și tineri
  Elaborarea unor reguli clare în anchetarea agresorilor sexuali de copii

  Ce progrese am obținut:

  3.539 membri Declic au contribuit cu donații de 81.000 de euro pentru a trimite pachete cu mâncare celor grav afectați de pandemie. Am colaborat cu Asociația SNK care a organizat distribuția în zeci de sate și orașe ale țării.

   

  Ne-am alăturat asociației Dăruiește viață pentru a cumpăra echipamente de protecție și aparatură pentru a fi donate spitalelor implicate în lupta cu Coronavirusul. Au fost strânși 38.175 de euro prin implicarea a 2.440 de membri Declic.


  Pandemia a venit cu restricții greu de acceptat pentru bunicii și părinții noștri. Pentru a face mai senine zilele tuturor, am făcut un seminar online cu psihologul Daniel David. 4.000 de persoane au participat.

   

  Am promovat informații centralizate legate de serviciile sociale pe vreme de pandemie din 11 județe.

   

  Am cerut autorităților încă de la începutul pandemiei să crească numărul de teste Covid. Am publicat mesajul nostru în Libertatea și G4media. În prezent, se fac peste 30.000 de teste zilnic, de 10 ori mai mult decât atunci când am început campania.

   

  27.225 de membri au susținut petiția Declic pentru dotarea spitalelor suport Covid cu paturi ATI.

   

  În plină pandemie și criză economică, 120.000 de membri Declic i-am cerut președintelui să plafoneze pensiile speciale și să folosească surplusul de bani pentru cei afectați grav de criză. Din păcate, președintele Iohannis nu ne-a ascultat.
   

  Am convins autoritățile să organizeze un grup de lucru privind agresiunile sexuale asupra minorilor. Suntem 95.000 de cetățeni implicați în această campanie.

 • Cum s-au implicat membrii în 2020

   

  56 de voluntari au împachetat mâncare și produse de igienă personală pentru bătrâni și persoane cu dificultăți în intervalul aprilie - decembrie 2020

  19 voluntari au făcut parte din echipa Warp Speed și au răspuns e-mailurilor venite din partea comunității Declic

  32 de voluntari au trimis poze cu ei utilizând masca Declic „Tăiați pensiile speciale, nu pădurile”

  10 voluntari au făcut un pas în față pentru a fi vocea tinerilor în campania „Fără fosile în Parlament”

  4 voluntare au participat la acțiunea foto privind violența domestică și importanța brățărilor electronice pentru agresori

  57 de voluntari au participat la acțiunile offline, la depunerile de semnături organizate

  20 de voluntari au tradus documente din română în engleză și invers

  4 voluntari au transpus grafic informații pe care alți membri Declic le-au solicitat în acest format

  6 voluntari ne-au ajutat să adunăm informații în pragul alegerilor

  8 voluntari ne-au ajutat să clarificăm întrebările membrilor, dar și ale echipei Declic

  49 de voluntari s-au oferit să ajute persoanele aflate în izolare în perioada pandemiei

  5 voluntari au strâns informații despre serviciile sociale oferite în primăvară, în 11 județe din România

 • Ne mândrim și cu victoriile din petițiile membrilor Declic

  Pe platforma CampaniaMea.declic.ro orice cetățean poate iniția o petiție.

  Tratament pentru copiii care suferă de boala rară Batten

  A fost nevoie de 3 ani de demersuri continue și susținerea a 12.000 de membri, dar azi copiii cu boala Batten beneficiază de tratament gratuit în țară.

  Identitatea de gen, readusă în școli

  Peste 52.000 de oameni l-au convins pe președintele Iohannis să atace la CCR modificarea legii educației, adoptată de Senat.

  Poliția Animalelor

  Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat în august înființarea Poliției Animalelor. Astfel, animalele aflate în pericol vor putea fi salvate de oamenii legii fără ca aceștia să aibă mandat pentru a intra pe o proprietate privată.

  Mobilizare în Sectorul 1

  Peste 14.000 de cetățeni din Sectorul 1 s-au unit și au salvat Parcul Herăstrău, Pădurea Băneasa și celelalte spații verzi din sector, luptând inclusiv în instanță.

  Zile libere pentru părinți

  Peste 55.000 de cetățeni au cerut Guvernului zile libere pentru părinți atunci când se închid creșele, grădinițele și școlile. În pandemie, mii de familii au putut beneficia de aceste zile libere plătite.

  Petiții cu cel mai mare număr de semnături în 2020

  130.258 cer reluarea urgentă a producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino;
  54.779 cer testarea cu prioritate a personalului medical;
  50.946 de antreprenori cer Guvernului și Parlamentului sprijinirea mediului de afaceri;
  37.786 cer OUG pentru sancționarea celor ce abuzează animale;
  14.350 vor colectare selectivă în școli.

 • Tactici în afara cutiei

  Violența împotriva femeilor: Imaginea care nu se uită

  Am făcut această fotografie pentru a arăta urgența adoptării legii prin care agresorii sunt monitorizați prin brățări electronice. Întârzierea implementării unor măsuri clare lasă fără apărare victimele violenței domestice.

  #10august: am cerut instanței redeschiderea dosarului

  Am plimbat un elefant roz, gigant, pe la Cotroceni, Ministerul de Interne, DIICOT și Curtea de Apel. Am cerut, astfel, să nu fie uitat elefantul din încăpere: dosarul 10 august! Am angajat și o echipă de avocați, care va monitoriza cursul cercetărilor.

  Protest în vremea pandemiei: masca Declic

  Am făcut 4.000 de măști cu mesajul “Tăiați pensiile speciale, nu pădurile”. A fost modul nostru de a protesta pentru că politicienii refuză să rezolve aceste două probleme importante: pensiile speciale și tăierea pădurilor.

  Păduri: consultarea de 10 ore la Ministerul Mediului

  În iulie, am stat peste 10 ore la dezbaterea pe modificările aduse Codului Silvic. După negocieri dure și voci ridicate, am reușit să obținem completarea definiției materialului lemnos. Acum legea spune că hoții de lemn nu mai pot să-l transforme în resturi și să-l transporte fără acte.

   

  Râuri: am fost cu castorul în Parlament

  În ziua în care deputații au votat legea ani-râuri, am intrat cu un castor imens în Parlament pentru a pleda pentru râuri sălbatice. Deputații au preferat să ne ignore și să voteze pentru distrugerea râurilor și construirea de hidrocentrale chiar și în zone protejate.

  Cântec de pandemie #stauacasa

  Am reușit să diminuăm primul val al pandemiei pentru că am înțeles de ce este important să #stămacasă. Ne-a ajutat și melodia “Stau acasă” realizată cu prietenii noștri de la Epic Show. Melodia a devenit virală și a fost văzută, doar pe internet, de peste 6 milioane de persoane. O poți viziona mai jos, în colecția de video-uri.

   

  Roșia Montană: mesajul nostru în centrul capitalei

  Am afișat pe cel mai mare panou electronic din centrul Bucureștiului mesajul nostru către prim-ministrul Orban: “Ludovic Orban, ne trădezi sau salvezi Roșia Montană?”. La doar 2 zile de la publicare, dosarul Roșia Montană a fost retrimis la UNESCO, așa că am schimbat mesajul cu unul de victorie pentru Roșia Montană.

  Aer curat: protestul măștilor de gaze

  Ne-am pus măștile de gaze și împreună cu zeci de membri Declic am mers la Ministerul Mediului pentru a cere raportare corectă și în timp real a datelor privind calitatea aerului.

  În loc de școală online, o machetă în Libertatea

  Am publicat o machetă cu titlul Minciunisie în Libertatea pentru a vorbi despre “realizările” ministrului Educației. Anul școlar a început de mai bine de trei luni și livrarea tabletelor către elevi nu s-a încheiat nici acum.

   

  Mobilizarea tinerilor la vot: ne-am făcut “influencerul” Declic

  Am pariat pe alegătorii tineri la aceste alegeri locale și am lucrat cu Olga, colega noastră, pentru a produce o serie de filmulețe mobilizatoare despre viza de flotant și votul din septembrie. Acum avem satisfacția că efortul nu a fost în zadar. Peste 1,8 milioane de tineri au ieșit la vot la alegerile locale.

 • Din culisele Declic

  Ce am învățat ca echipă în acest an

  Ana:

  ⭐ Mi-am dat seama că am subestimat pantalonii de pijama până acum. Au fost de departe cei mai purtați în ultimele luni. Față de anul trecut, am învățat să fiu mai insistentă când le cer autorităților răspunsuri.

  Anduța:

  Mie mi-au lipsit tare mult anul acesta acțiunile offline cu membrii și voluntarii Declic, precum și reuniunile cu echipa completă. Abia aștept să treacă pandemia!

  Antoniu:

  ⭐ Izolarea la domiciliu m-a învățat că se poate participa la ședințele Parlamentului și în pantaloni scurți sau chiar în pantaloni de pijama. Pentru că în online ceilalți te văd doar de la mijloc în sus. Am petrecut zeci de ore pe zoom, în comisiile parlamentare, pentru a ne asigura că legile sunt făcute în interesul pădurii, nu al mafiei.

  Cătălina:

  ⭐Anul ăsta am învățat să am răbdare și să continui să lupt pentru cauzele în care cred, chiar dacă asta înseamnă o campanie lungă de 2 ani și uneori simți că nu mai poți continua. Mereu mai există o cale prin care să convingi autoritățile să își facă treaba bine. Cel mai important: nicio luptă nu e pierdută dacă ai alături de tine membrii Declic. Lupta pentru o justiție independentă continuă și anul viitor. 😄

  Dan:

  ⭐ Pentru mine nu s-au schimbat foarte multe. Eram tot izolat în peștera mea toată ziua, scriind linii de cod, la fel ca acum. Chiar mi-a plăcut să-i vad pe ceilalți atrași în lumea mea.

  Denisa:

  2020 a însemnat ieșirea din presă și intrarea în echipa Declic. Mi-a fost greu la început, încă mă mai poticnesc, noroc că am colegi înțelegători! Și de la ei am înțeles cât de valoros e brainstormingul.

  Olga:

  ⭐ De când cu pandemia, nu am mai avut atâtea acțiuni offline de organizat. Mi-a părut rău, dar m-am reprofilat. Pe TikTok, pe Youtube. Am „învățat” să fiu influencer și să prioritizez nevoile tinerilor.
  De asemenea, mi-am făcut hatârul și am denumit echipa de voluntari ai Declic, echipa Warp Speed. Ei sunt cei care răspund foarte rapid la mailurile din partea comunității.

  Lumi:

  Anul acesta am fost nevoiți să ne schimbăm biroul de la Cluj, după aproape 10 ani. La noul birou avem ferestre mari și multe pervazuri, așa că le-am transformat într-o mică grădină de interior. Avem: strelitzia, oleandru, dracena, yucca, cymbidium, pilea cadierei, bromelia vriesea, bambus, schefflera sau palmierul umbrela și avocado. 🌱🌴🌿

  Roxana:

  ⭐ În pandemie am ajuns să lucrez mai mult și să mă deconectez mai greu de la toate câte s-au întâmplat în fiecare moment. Pentru a-mi ușura viața, am reinstituit hârtiuța cu prioritățile zilei și mi-am făcut o mică grădină cu plante de interior pentru a mă “dezlipi” de laptop.

  Silvia:

  ⭐ Anul acesta am descoperit cum e să lucrez din bucătărie în pijamale. Și îmi pare rău că, deși avem birou nou în Cluj, nu prea l-am vizitat pe cât de des aș fi vrut.

  Tudor:

  ⭐ Suntem 800000 de membri Declic și am putea ajunge la un milion cu numărul celor înscriși în comunitate chiar în 2021. Sper să se întâmple acest lucru ca să pot să-ți trimit un mail în care să îți spun sincer că ești “1 dintr-un milion”.

 • Bugetul Declic

  Date de transparență

  Mare parte a bugetului Declic vine din partea membrilor donatori. În 2020 am primit donații in valoare de 2 788 959 ron, cu o donație medie de aproximativ 38 lei. Donațiile mici sau mari sunt motorul organizației noastre.
  Declic a primit și granturi din partea următoarelor fundații: Sigrid Rausing Trust, OPEN Minds, European Climate Foundation, ROMANIAN UNITED FUND și JMG FOUNDATION.

  În anul 2020, Declic a strâns donații pe care le-a redirecționat către:
  Asociația Dăruiește Viață (aparatură medicală)- 274 064 ron
  Asociația Seneca (pachete cu alimente) - 471 624 ron
  NEO Philanthropy Action Fund (machetă Black Lives Matter) - 9 463 ron
  Akcja Demokracja (macheta Politico) - 4 868 ron

   

  Pentru 2021, acestea sunt angajamentele noastre pentru membrii donatori:

  • Vom cheltui banii cu înțelepciune: vom profita la maximum de fiecare leuț pe care îl donați, cheltuindu-i acolo unde vom avea cel mai mare impact. Echipa Declic este mică, dar cu ajutorul vostru facem lucruri mari.
  • Vom păstra legătura cu voi: ne vom asigura că veți fi la curent cu ceea ce se întâmplă cu campaniile, cu condiția să fiți abonați la mesajele noastre.
  • Vom reveni rapid cu răspunsuri: dacă ne contactați, vom răspunde cât de repede putem.
  • Vă vom oferi o rambursare dacă vă răzgândiți cu privire la o donație. Vă vom da banii înapoi, fără întrebări.
  • Vă vom trata întotdeauna cu respect: sunteți parteneri valoroși ai comunității noastre și membrii echipei vor face toate eforturile în realizarea planurilor Declic.
  • Vom continua să încercăm să fim mai buni: vom căuta întotdeauna modalități prin care putem îmbunătăți modul în care facem toate cele de mai sus.
 • Ne ajuți să facem din 2021 un an chiar mai bun?

  Peste 80% din finanțarea Declic vine de la mii de membri din România și diaspora.

   

  Tot ceea ce am reușit în acest an se datorează donațiilor și sponsorizărilor membrilor. Echipa noastră lucrează din greu pentru a ne asigura că și cele mai mici contribuții produc o schimbare semnificativă. Nicio sumă nu este prea mică, toate donațiile contribuie la construirea unei Românii mai juste și mai înfloritoare.
   

 • Dă mai departe

  Să afle toată lumea!

  Distribuie pe mobil

  Distribuie pe Facebook

  Distribuie pe Twitter